Molnár József, a Mol vezérigazgatója nyilatkozatában közölte, a horvát kormánnyal megegyeztek, hogy május végén folytatják és felgyorsítják a tárgyalásokat. Hozzátette, készek a tárgyalások folytatására, de nem minden áron. A Mol-vezető szerint a szerdai egyeztetés konstruktív légkörű volt. Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter kiemelte, hogy az utolsó találkozó óta sok idő telt el, és elégedetlenségét fejezte ki a tárgyalások elhúzódása miatt.

Az utolsó találkozó óta a tanácsadókból és a szakemberekből álló munkacsoportok megvizsgálták az INA elmúlt években végzett üzleti tevékenységét, amellyel egy részvényes sem lehet teljesen elégedett - idézi a horvát kormány internetes oldala a minisztert.

Ivan Vrdoljak szerint az eredmények is bizonyítják, hogy fel kell gyorsítani a tárgyalásokat és meg kell találni azt a megoldást, amely az INA-nak komoly és nyereséges jövőt biztosít.

A Mol és a horvát kormány között tavaly szeptember óta már három tárgyalási forduló volt a vitás kérdések rendezésére.

Mi a MOL álláspontja?

Hernádi Zsolt a Mol éves rendes közgyűlésén világosan kifejtette a Mol álláspontját: amennyiben a tárgyalások nem a kívánt sebességgel haladnak, sor kerülhet az INA eladására. A Mol elnök-vezérigazgatója a tájékoztatón hangsúlyozta, nem elégedett a tárgyalások jelenlegi tempójával.

Mindezek alapján a befektetőknek érdemes kiemelten figyelni a felek közti tárgyalások menetét a közeljövőben, ez ugyanis döntő lehet az INA sorsát illetően.

A Mol közlése szerint egyformán felkészült mindkét lehetőségre, elvégezték a szükséges előkészületeket arra az esetre is, ha az értékesítés mellett döntenek.

Az, hogy a felek megállapodtak a tárgyalások menetének felgyorsításáról, önmagában még nem jelent semmit, a Mol már idén januárban is szorgalmazta a gyorsítást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!