A pénzintézet a második negyedévben az előzetes adatok alapján 61 millió euró adózott eredmény ért el az egy évvel korábbi 3,1 milliárd euró veszteség után. A tavalyi második negyedévi nagy mínuszt a szerkezetátalakításokkal kapcsolatos egyszeri kiadások okozták.

A bank szerdán azt közölte, hogy az idei második negyedévben 1 százalékkal, 6,29 milliárd euróra nőtt a bevétele. Szakértők a negyedévre 46 millió euró veszteséggel és 6,11 milliárd euró bevétellel számoltak.

A bank a rossz hitelekre félretett tartalékösszeget 761 millió euróra növelte a tavalyi második negyedévi 161 millió euróról és az idei első negyedévi 506 millió euróról. Szakértők a június végével záródott három hónapra nagyobb összeggel, 818 millió dollárral számoltak.

Az idei első hat hónapban a Deutsche Bank adózott eredménye 126 millió euró volt, a tavalyi első fél éves 2,949 milliárd euró veszteség után. A bank hathavi bevétele éves összevetésben 1 százalékkal, 12 milliárd 637 millió euróra emelkedett.

A Deutsche Bank most azzal számol, hogy az idei bevétele a tavalyi szinten stagnál. Korábban szerény csökkenést várt.

A bank elsődleges alapvető tőkemegfelelési mutatója (CET1) 13,3 százalék volt június végén a negyedévvel korábbi 13,4 százalék után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!