Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A BUX-ot a négy blue chip közül a leginkább a börze 25,3 milliárdos forgalmából hatmilliárddal részesedő Mol húzta le, amiben közrejátszhatott, hogy a Concorde elemzője jelentős nyereségvisszaesést vár az olajcégtől. A Mol-részvények 1,4 százalékkal 26 270 forintra estek vissza, míg a NAPI elemzői konszenzusa szerint csütörtökön várhatóan négyszázalékos profitnövekedésről jelentő Magyar Telekom részvénye 1,1 százalékkal 920 forintra süllyedt. Az OTP-kurzusa ismét lejjebb csorgott, 0,2 százalékkal 9335 forintra, míg a délelőtti 37 845 forintos tetőpont után visszafogott pluszban forgó Richter 0,5 százalékos gyengüléssel 37 020 forinton várja a holnapi nyitást. Az Egis a szinte folyamatos lejtmenetben lekörözte szektortársát, 2,2 százalékkal 21 030 forintra esett, miközben a Fotex 2,7 százalékos mínusszal 973 forinton landolt, az FHB pedig 0,5 százalékos erősödéssel 2038 forinton zárt. A Rába piacán folytatódott a pezsgés, a forgalom ezúttal is egymilliárd forint feletti volt, ám a gépipari részvény jegyzése a keddi, lendületes drágulást követően lefelé korrigált, azaz 2,1 százalékkal 2150 forintra esett. A megelőző kereskedési nap két nagy vesztese, a Genesis és a Phylaxia felemásan teljesített: előbbi halvány, 0,5 százalékos erősödéssel 2041 forintra javított, míg utóbbi tovább esett, az egyforintos mínusz 3,6 százaléknak felelt meg és 27 forintos záróárat eredményezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!