Gyorsjelentés előtt gyengült a Telekom

A mérsékelten pozitív startot követő emelkedés után hirtelen lejtőre került szerdán a BUX. A gyengülés egészen a nap végéig kitartott úgy, hogy a mutató a 27 ezres szint alatt is megfordult. A BÉT indexe végül 0,8 százalékos veszteséggel 27 042,48 ponton zárt.
NAPI Online, 2007. november 7. szerda, 17:22
Fotó:

A BUX-ot a négy blue chip közül a leginkább a börze 25,3 milliárdos forgalmából hatmilliárddal részesedő Mol húzta le, amiben közrejátszhatott, hogy a Concorde elemzője jelentős nyereségvisszaesést vár az olajcégtől.

A Mol-részvények 1,4 százalékkal 26 270 forintra estek vissza, míg a NAPI elemzői konszenzusa szerint csütörtökön várhatóan négyszázalékos profitnövekedésről jelentő Magyar Telekom részvénye 1,1 százalékkal 920 forintra süllyedt. Az OTP-kurzusa ismét lejjebb csorgott, 0,2 százalékkal 9335 forintra, míg a délelőtti 37 845 forintos tetőpont után visszafogott pluszban forgó Richter 0,5 százalékos gyengüléssel 37 020 forinton várja a holnapi nyitást.

Az Egis a szinte folyamatos lejtmenetben lekörözte szektortársát, 2,2 százalékkal 21 030 forintra esett, miközben a Fotex 2,7 százalékos mínusszal 973 forinton landolt, az FHB pedig 0,5 százalékos erősödéssel 2038 forinton zárt.

A Rába piacán folytatódott a pezsgés, a forgalom ezúttal is egymilliárd forint feletti volt, ám a gépipari részvény jegyzése a keddi, lendületes drágulást követően lefelé korrigált, azaz 2,1 százalékkal 2150 forintra esett.

A megelőző kereskedési nap két nagy vesztese, a Genesis és a Phylaxia felemásan teljesített: előbbi halvány, 0,5 százalékos erősödéssel 2041 forintra javított, míg utóbbi tovább esett, az egyforintos mínusz 3,6 százaléknak felelt meg és 27 forintos záróárat eredményezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK