A fontosabb mutatók közül az FTSE 100 és a DAX egyaránt 0,1 százalékkal, CAC-40 pedig 0,4 százalékkal esett. Az árupiaci termékek és az olaj határidős jegyzésének lejjebb kerülésével a nyersanyagipari cégek teljesítettek a legrosszabbul, az Anglo American például 1,55 százalékot veszített értékéből. A 211 millió eurós nyereségről jelentő spanyol Repsol 0,13 százalékot esett, míg az elemzői várakozásoktól elmaradó, 2,71 milliárd angol fontos éves nyereségről beszámoló British American Tobacco részvényei 1,9 százalékkal gyengültek. A negyedik negyedéves veszteségét az egy évvel korábbi 24,35 milliárd fontról 765 millióra apasztó Royal Bank of Scotland részvényeinek árfolyama 6,5 százalékot ugrott a gyorsjelentésre. Hasonló mértékben drágultak a légiipari Safran papírjai, miután a társaság éves nyereségének 47 százalékos bővüléséről jelentett. A BASF részvényei pedig 3,7 százalékkal kerültek feljebb azt követően, hogy a 2008-as 313 millió eurós veszteségről 455 milliós nyereségre javított a negyedik negyedévben. A France Telekom pedig 2 százalékkal drágult, miután a távközlési cég éves nyeresége csökkent ugyan, ám organikus cash-flowja a vártnál jobbra sikeredett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!