Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Fél háromkor a tengerentúlról egy GDP adat és a heti friss munkanélküliségi segélykérelmek száma kap kiemelt figyelmet, míg négy órakor érkezik a függőben levő lakásértékesítések száma.

A Stoxx 600 szélesebb piacokat lefedő index is emelkedést mutat, a szektorok közül a biztosító és a vegyipar felülteljesít, míg a technológiai és élelmiszer ipari szektorok lemaradóak. A mai napon Európából is érkezett két fontosabb vállalati gyorsjelentés.

A várakozásoknak közel megfelelő bevételről és egy részvényre jutó eredményről számolt be az SAP ma reggel közzétett első negyedéves gyorsjelentésében és a menedzsment megerősítette az idei évre vonatkozó prognózisait. A társaság részvényei ennek ellenére 5,7 százalékot estek a nyitást követő percekben, ami magyarázható azzal, hogy a működési eredmény alakulása csalódást okozott.

A másik gyorsjelentés viszont erős lett. Fennállásának második legjobb negyedéves eredményéről számolt be ma reggel közzétett első negyedéves gyorsjelentésében a Deutsche Bank. A 2,13 milliárd eurós eredmény jóval meghaladja a Reuters 1,82 milliárd euróról szóló elemzői konszenzusát. A jó eredményben az akvizíciók mellett a befektetési banki üzletág teljesítménye is fontos szerepet játszott. A részvények 4 százalékkal kerültek feljebb a nyitás óta.

Bayer 8 százalékos profitnövekedése valamint az idei évre megemelt profit és értékesítési várakozások közel 1,5 százalékos erősödéshez segítették a gyógyszergyártó részvényeit.

A francia közszolgáltató, a Suez Environnement 4,5 százalékkal erősödött köszönhetően a vártnál jobb negyedéves számoknak.

A várakozásoknál jobb eredményt tett ma közzé a negyedéves gyorsjelentésében a német DAX komponens Merck KGaA. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a folyadékkristály szegmensét nem érintette a Japán katasztrófa. Ez az üzletág további kellemes meglepetéssel is szolgált, hiszen a negyedév során elért 54,5 százalékos operatív marzsa messze meghaladja az elemzők 47,7 százalékos várakozását. A papírok 1,7 százalékos emelkedést mutatnak a frankfurti tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!