A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 12,97 ponttal, 0,05 százalékkal, 25 045,15 pontra csökkent - írta az MTI a Reutersre hivatkozva. Az S&P 500-as mutatója 5,15 ponttal, 0,18 százalékkal nőtt, és 2806,98 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 21,68 ponttal, 0,28 százalékkal emelkedett, és 7841,87 ponton zárt.

A tőzsdei befektetők figyelme a jelek szerint a G20 hét végi találkozóján a protekcionista tendenciák erősödése miatt kifejtett aggodalmakról átterelődött a negyedéves eredmény beszámolókra való várakozásra.

QP | Quality Placement

A hétfői árfolyam emelkedést főként pénzügyi papírok vezették, ágazati indexük egy százalékkal erősödött. A J.P. Morgan két százalékkal, a Goldman Sachs egy százalékkal erősödött.

A piacok a nagy technológiai cégek negyedéves eredmény beszámolóira várnak. Az Alphabet a hétfői zárást követően hozza nyilvánosságra második negyedévi eredményét, de a héten esedékes a Facebook és az Amazon jelentése is. A technológiai ágazat mutatója az év eleje óta a pénteki zárásig tizenöt százalékkal erősödött.

Az S&P-500 index tagjainak tizenhét százaléka hozta már nyilvánosságra eredmény adatait az előző negyedévről a folyamatban lévő beszámolási periódusban. A beszámolók több mint nyolcvan százaléka bizonyult jobbnak az elemzői várakozásoknál.

A Hasbro például a hétfői nyitás előtt tette közzé várakozásokra rácáfoló beszámolóját, amit részvényének tizenkét százalékos erősítésével nyugtázott a piac.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!