Gyorsjelentésekre emelkedett Európa

Az igencsak gyenge spanyol kötvényaukció ellenére emelkedéssel nyugtázták a csütörtöki kereskedést a vezető európai részvényindexek, az optimizmust főleg a nyomot várakozásoknál jobbat jelentő blue chipek fűtötték. A DAX 1,1, a CAC-40 0,9, míg a londoni Footsie fél százalékos emelkedéssel zárt.
NAPI, 2012. július 19. csütörtök, 18:09
Fotó: Napi.hu

Az EuroStoxx-600 cégei közül a nap fő nyertesének a Noki bizonyult, amely bár árbevételének 19 százalékos visszaesése mellett mélyülő veszteségről jelentett, a vezérigazgató bizakodóan nyilatkozott a közelgő Windows Phone 8-ról és annak a Lumi okostelefonok értékesítését reményei szerint felpörgető hatásáról. Ezen felül a Nokia-vezér leszögezte, komolyan veszik költséghatékonysági programjukat. A telefongyártó részvényei 12 százalékkal emelkedtek.

A világ egyik legnagyobb csapágygyártója, a svéd Sandvik 6 százalékot emelkedett miután a konszenzusnál magasabb nyereségről jelentett, igaz a társaság menedzsmentje szerint a növekedtek a gazdasági bizonytalanságok, főleg Európában. Közel azonos ütemben drágultak az Akzo Nobel papírjai, amely ugyan bevétele növekedéséről, ám egyszeri tételek miatt nyeresége 25 százalékos visszaeséséről számolt be. A kontaktlencse részleg és a gyógyszeripari egység erős teljesítménye miatt szintén kedvező jelentéssel előrukkoló Novartis 1,7 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK