Az elmúlt hónapban az egyesült államokbeli fogyasztói árszínvonal havi összevetésben a várt 0,3 százalékkal szemben 0,2 százalékkal emelkedett, a márciusi 0,5 százalékos növekedés után. Ezzel az éves ütem 1,7 százalékról 2,3 százalékra gyorsult, a Bloomberg által megkérdezett elemzők ennél egytized százalékponttal nagyobb értéket vártak. A volatilis élelmiszer- és energiaárakat kiszűrve havi szinten a növekedés tempója 0,4 százalékról 0,3-ra lassult, míg az év/év magindex 1,6 százalékról 1,8-re nőtt, a várt 1,7 százalék helyett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!