Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni Footsie és a frankfurti DAX közel 2, a párizsi CAC 40 index pedig több mint 2 százalékkal szerdai zárószintje alatt fejezte be a napot. Az összeurópai FTSE EuroFirst 300 index pedig legutóbb március közepén tapasztalt mélységekbe süllyedt.

A hangulatot továbbra alapvetően meghatározzák a görög válsággal kapcsolatos hírek, értesülések és találgatások; a megoldás bizonytalansága azonban egyértelműen kedvezőtlenül befolyásolja az árfolyamokat. A szektorok között az egyik legkomolyabb veszteséget a pénzügyi papírok szenvedték el, nem függetlenül a görög kitettségtől.

Tetézte az eurózóna jövőjét illető aggályokat, hogy az USA-ban a vártnál rosszabb munkaerőpiaci adatokat hoztak nyilvánosságra, és az olajár is masszív mínuszt mutatott az irányadó határidős jegyzésben.

Az olaj árának csökkenése mögött a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) bejelentése állhat, amely a líbiai termeléskiesés pótlására 60 millió hordónyit szabadít föl vésztartalékából júliusban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!