A részvényesek a kiábrándító növekedési adatok miatt az elmúlt hónapokban folyamatosan nyomást gyakoroltak a Twitterre, hogy változáson vezetőségén - emlékeztetett a Portfolio.hu. Úgy tűnik, hogy ennek most jött el az ideje: a társaság bejelentette, hogy július elsejével meneszti Dick Costolo vezérigazgatót. A helyét Jack Dorsey, a cég társalapítója veszi át. A vezetőváltásnak örültek a befektetők: a Twitter részvényei csaknem négy százalékkal drágultak a zárás utáni kereskedésben.

A legutóbbi negyedéves eredmények publikálásakor közel 20 százalékkal zuhantak a Twitter részvényei. A bevételek ugyan 74 százalékkal emelkedtek, ám az elemzők ennél nagyobb növekedésre számítottak. A társaság nem tud annyi reklámot értékesíteni, amennyit szeretne, ezért új hirdetési formák bevezetése mellett döntöttek. Ezek azonban egyelőre gyerekcipőben járnak, nem sokat hoznak a konyhára, így a szakértők a következő negyedévekben nem várnak nagy változást a vállalattól.

Ne túlozzunk!

Costolo nem tudott új felhasználókat hozni a Twitterre - véli Deve Lee informatikai szakújságíró a BBC cikke szerint. Vagy legalábbis nem tudta annyival gyarapítani az ügyfélkört, amennyi kielégítette volna a növekedésre éhes Wall Street-i befektetők étvágyát. Ráadásul azok, akik a Twitter felhasználói lettek nem kaptak eleget a portáltól ahhoz, hogy kitartsanak mellette.

Ezzel más elemzők is egyetértenek. Miközben más közösségi portálok új képességekkel és lehetőségekkel bővítették a kínálatukat az elmúlt években, a Twitter lényegében nem változott. Ezért nőtt igen lassan felhasználói bázisa - mondta Nate Elliott, a Forrester Research kutatóintézet elemzője. Mások arra figyelmeztetnek, hogy a piac túl sokat várhat a portáltól. Álom, hogy a Twitter olyanná válhat, mint a Facebook - állítja John Gruber blogger. Nem hordott a hátán a föld olyan vezérigazgatót, akinek irányítása alatt ez megtörténhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!