A szerdán még 252 alatt záró forintból csütörtök reggel már 253,30-at kellett adni egyetlen euróért középgyenge forgalom mellett; a gyengülésért főleg Gyurcsány Ferenc meglebegtetett lemondása és a költségvetés helyzete a felelős – mondta el a Napi Online-nak Geszti Pál, az ING üzletkötője. Geszti szerint a 251 forint/eurós szint elég erős ahhoz, hogy onnan a hazai fizetőeszköz mindig visszapattanjon. Rosszabb körülmények esetén azonban 255-ig is gyengülhet a forint árfolyama. Az üzletkötő régiós gyengülésről is beszámolt: a török líra esik, de a cseh és a szlovák korona is állt magasabban szerdán, mint csütörtökön. A dollár az euróhoz viszonyítva erősödött, miután a Fed célzott arra, hogy a jelentős inflációs nyomás miatt kamatemelés is lehet. Csütörtök reggel egy eurót 1,5330 dollárra lehet váltani. A svájci frankért 156,60 míg az amerikai dollárért 165,20 forintot kell adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!