A mai kereskedés elejére az S&P lépése nyomhatja ra a bélyegét, amelyben kilátásba helyzet a nagyobb eurozónás tagállamok leminősítését. A kereskedés elején ezért stagnálás, enyhe lecsorgás lehet a jellemző a Budapesti Értéktőzsdén. Králik szerint a befektetők kivárnak a hétvégi EU-csúcs előtt, az erről kiszivárgó hírek lehetnek piacmozgató hatásúak. Azt azért látni kell, hogy a piac recessziót vár - hívta fel a figyelmet a szakértő - s ehhez képest a vezető részvényindexek nincsenek túlzottan alacsonyan. Így egy-egy masszívabb emelkedést érdemes lehet profitrealizálásra kihasználni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!