Eljött az elmúlt napok emelkedése után a szokásos keddi korrekció az amerikai piacokon, egy órával a nyitás után 0,1 százalékot csökkent a Dow Jones Ipari Átlag (9282 pont), az S&P 500-as index az 1000 pontos szint körül ingadozik, a Nasdaq Composite a kerek 2000 ponttal küszködik (mínusz 0,3 százalék). Ezek a számok egyébként kisebb csökkenést mutatnak, mint amit a piac nyitása előtt a futures-ök jeleztek, tehát egyelőre nincs nagy vész.

A szektorok közül a légiközlkedés és a bitotechnológia mutat erőt, míg a hardvergyártók, az olajipari cégek és a közlekedési eszközöket gyártó cégek papírjai nagyobb mínuszban vannak. A makroadat, amely a reálkeresetek vártnál nagyobb csökkenését mutatta, lefelé küldte a kiskereskedelmi cégek papírjait is. A volatilitást mérő VIX index fél százalékkal emelkedik, a befektetől elkezdtek eladási opciókat vásárolni, azonban a chicagói tőzsdén még mindig több vételi opciót vásárolnak, mint eladásit.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!