A jegybanki likviditásdömpingnek köszönhetően a piacok és a kockázatosabb termékek megállíthatatlanul erősödnek. Februárra várják az ECB újabb pénzpiaci ösztönzését, utána pedig következhet a FED újabb programja. Nem a likviditásnövelés nagysága, hanem csak a befektetők ebbe vetett hite elegendő, hogy az árfolyamok tovább szárnyaljanak. Rövidtávon azonban a börzék kezdenek túlzott eufóriát mutatni, azaz nem most van a legjobb beszállási pont - véli a Quaestor szakértője reggeli kommentárjában.

A BUX index lassan egy hete a 200 napos mozgóátlag alá szorult 18700-19400 között bóklászik, azaz pihenőpályán van, korrekcióban továbbra is a vételi pontokat érdemes keresni. Az OTP ma másodjára tesztelheti a 4200-as magasságokat, ahonnét ismét korrekcióra számítok, beszállási szintek ismét 4000 alatt. A MOL grafikonja is jól néz ki, a termék ráül a 200 napos mozgóátlagára, támasz 18700, lentebb 18200. A Richter kereskedési sávja egyelőre 36300-37400 közé szorult, de emelkedő trendje töretlen - írja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!