A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,07 százalékkal, az S&P 500 0,06 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,08 százalékkal állt keddi záróértéke fölött a nyitást követő percekben - írta az MTI.

A piacot megtámasztotta a nyersanyagok drágulása. A réz jegyzése három és fél éves csúcsra emelkedett. Kínában környezetvédelmi okok miatt korlátozták a termelést, aminek nyomán felszökött a kínai import, és a világ legnagyobb felhasználójának fogyasztása várhatóan tovább nő.

A két ünnep közti rövid kereskedési héten alacsony forgalomra számítanak a befektetők.

Kedden gyengüléssel zárt New York. A DJIA 0,03 százalékkal, az S&P 500 0,11 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,34 százalékkal süllyedt.

Az olajpiacon hanyatlottak a jegyzések, miután kedden közel két és féléves rekordot döntöttek az árak. A piacon teret nyer az a vélemény, hogy az árak indokolatlanul erősen emelkedtek az utóbbi hónapokban. A JBC Energy elemzése szerint január folyamán jelentős fordulat kezdődhet, és valamikor februárban a Brent árfolyama 60 dollár alá csökkenhet, sőt akár 55 dollárra eshet.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára 44 centtel 59,53 dollárra, a globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése pedig 75 centtel 66,27 dollárra süllyedt.

A dollár gyengült, az euró kora délután 1,1902 dollár körül forgott a reggeli 1,1884 dollárral szemben.

Az arany ára a dollár gyengülésével párhuzamosan tovább emelkedett. A fém unciáját (31,104 gramm) szerdán kora délután 1284,22 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,1 százalékkal magasabban, mint előző este. Az arany az utóbbi két hét során 3 százalékkal drágult.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!