Az első kereskedési nap meghatározására még nem került sor, a részvényekkel való kereskedésre még nincs lehetőség - emlékeztet a BÉT. A részvények tőzsdei kereskedésének megkezdését a Waberer'snek kell kérelmeznie egy külön eljárásban, határidőn belül, azaz a mai módosítással jövő év június 30-ig - írja a Portfolio.hu.

A nemzetközi közúti fuvarozással foglalkozó Waberer's részvényeit október 6-án vezették be a tőzsdére, a társaság ezt követően nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult. A részvényeivel azonban még nem kereskedtek, mivel a jogszabályok szerint ezt a bevezetéstől számított 90 napon belül külön kellett volna kezdeményeznie a társaságnak.

A vállalat nyilvános részvényértékesítést tervezett, ami után megkezdődhetett volna részvényeinek tőzsdei forgalmazása.

A Waberer's igazgatósága november 10-én azonban úgy döntött, hogy a jelenlegi piaci körülményekre tekintettel elhalasztja részvényeinek tervezett nyilvános forgalomba hozatalát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!