Az általunk megkérdezett elemzők átlagosan közel 16 százalékos profitcsökkenésre számítanak a Magyar Telekomtól, amely csütörtökön publikálja második negyedéves gyorsjelentését. A kép ráadásul nem is annyira rossz, mint amennyire első ránézésre látszik, hiszen a tavalyi második negyedévben szerepelt egy egyszeri 8,5 milliárd forintos tétel, amelyet figyelmen kívül hagyva mindössze 2,3 százalékos lenne a csökkenés - hívják fel a figyelmet a Concorde elemzői.

A recesszió szerintük különösen olyan alaptevékenységekre nyomja rá bélyegét, mint a vonalas és mobiltelefonálás, ugyanakkor a tripla csomag és a TV előfizetési ajánlatok sikere növelheti a bevételeket. Igaz, a másik ágon a recesszió miatt elszenvedett visszaesés pótlására ez nem lesz elég.

Az EBITDA is az egyszeri hatás miatt mutat nagyobb visszaesést, e nélkül alig 5 százalék feletti lenne a mínusz. Az elemzők egyhangú véleménye a vállalat vezetésének korábbi nyilatkozataival összhangban, hogy a jelenlegi készpénztermelő képesség és eladósodottsági szint mellett a 74 forintos osztalék egyelőre nincs veszélyben a cégnél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!