New Yorkban a gyenge kezdés után hamarosan emelkedésbe váltottak az indexek, elsősorban az elemzői véleményeknek köszönhetően. Az Oracle, a világ második legnagyobb szoftvergyártójának részvénye komoly lendületet vett, miután a Lehman Brothers elemzője szerint a cég akár felül is múlhatja az idei várakozásokat. Az Oracle papírját hamarosan a többi tech-nagyágyú is követte, köztük a Cisco, a Microsoft, illetve az Intel. Ez utóbbi annak ellenére drágult, hogy a cég óvatosan nyilatkozott a félvezető-iparág jövőjét illetően. Az is a tech-szektor részvényei iránti bizalmat erősítette, hogy piaci pletykák szerint a Microsoft überelné az IBM által a Rational Software-re tett, részvényenként 10,50 dolláros vételi ajánlatát. E híreknek betudhatóan az RI-papírok kurzusa 10,54 dollárra emelkedett. A nyertes oldalt erősítették a pénzügyi ágazat részvényei is, miután a legnagyobb amerikai életbiztosító az elemzők várakozásait meghaladó jövő évi profitelőrejelzést tett közzé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!