A bankközi devizapiacon a kereskedés első fél órájában mindössze két üzlet jött össze, melyek nyomán az euró jegyzése a 253,15/35 forintról 253,00/20-ra süllyedt - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője. Kolba Miklós arra számít, hogy a hét folyamán jellemzően 252-255 forint között mozoghat az árfolyam. Szerdától talán némi mozgást hozhat a magyar GDP és inflációs adat, majd az európai és amerikai kamatdöntés, illetve az USA-ból érkező munkaerőpiaci mutató. A cseh korona a kormányfő lemondása nyomán nagyot esett, ám azóta felfelé korrigált, a lengyel zlotyt pedig stop-loss ügyletek erősítik. A forint piaca nem vonz érdeklődőket, vagyis az elmúlt napok eseménytelensége folytatódni látszik. Hétfő délelőtt a dollár egysége 208,30/50 forinton forgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!