Halvány őszi napfény eltűnőben

Gyengécske napot zártak tegnap a tengerentúli tőzsdék a viszonylag rossza makroadatok miatt.
NAPI Online, 2007. október 4. csütörtök, 07:44
Fotó:

Az Egyesült Államok parkettjein kedvezőtlen hatást váltottak ki a vártnál rosszabb, a szolgáltató szektor lassuló teljesítménynövekedéséről és a foglalkoztatottság visszafogott bővüléséről szóló makroadatok. A legnagyobb veszteségeket a techszektorban a Micron Technologies könyvelhette el azt követően, hogy nyilvánosságra hozta negyedik negyedéve veszteséget mutató profitjelentését. A félvezetőárak visszaesése eközben a két nagyágyú, az AMD és az Intel részvényeire volt negatív hatással. A Microsoftot is rosszul érintették a szektor veszteségei, és ezt még azzal sem tudta kompenzálni, hogy szerdán leleplezte Zune névre keresztelt hordozható médialejátszóját, amellyel az Apple piacvezető iPodjával kívánja felvenni a versenyt. A Dow Jones 0,56 százalékkal, 13 968,05 pontra, a Nasdaq 0,64 százalékkal, 2729,43 pontra, az S&P-500 0,46 százalékkal, 1539,59 pontra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK