Halvány pluszban az OTP, drágul a Mol

A reggeli mínuszokat követő felpattanás után kora délután tartotta többletét a BUX.
NAPI, 2010. november 12. péntek, 13:44
Fotó:

Délben érte el eddigi napi tetejét a BUX 22 138 ponton - fél kettő után 1,3 százalékos többlettel 21 989 pontnál járt. Reggel még az ír adósságproblémák, a magyar kormány különadó meghosszabbításáról szóló tervei és a kínai részvénypiac hatalmas esése tett be a BÉT-nek.

A blue chipek között kora délután a prímet a 2,6 százalékkal 19 690 forintra ugró Mol vitte.

Az OTP eközben mindössze 0,3 százalékkal 5297 forintra esrősödött, a Telekom 0,9 százalékkal 587 forintra javított, míg a Richter 1,4 százalékkal 44 800 forintra drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.11.14 18:48

Tesco,Auchan,Cora , külföldi bankok meg olajtársaságok nyugodtan pakolhatnak, már rég nem itt tartanánk, volna egy boltod, benzinkutad az Otp meg még nagyobb lenne, be se kellett volna Őket ( a belföldi piacot meghódítani készülő multikat) engedni a 90.-es években mivel nem volt a magyar vállalkozói réteg megerősődve,azaz röhögve letarorolták a kezdő vállakozásokat , most meg csodálkozunk, hogy hol van az erős középosztály.

Ha a forint nem nagyon ingadozik akkor mindig lejegyzik, hisz az Usa ban "szinte kamatmentesen" szórják a pénzt, valahova be köll azt fektetni úgyhogy jó nekik az ungarische államkötvény.

Az ilyen hatékonyabban meg többet az sajnos az 5 éves tervekben szereplő szocialista szakszöveg volt, Amit tenni lehet.

Export és termelő orientációju multik (és mások) támogatása adókedvezményekkel ( nem a kereskedelmi céget könyörgöm - nekik fizetni kell a piachasználatért mint a katonatiszt ).Sajnos a kormány nem dekralálta,hogy pontosan milyen lesz az adórendszer 2 év múlva azaz mely beruházók/cégek fizetnek és kiket támogatunk, így aztán egy kalap alá kerül a kereskedelmi/piacszerzési és az export/termelési beruházás a befektetők fejében !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ORION70, 2010.11.14 09:58

Igazán én az országunk iránti bizalom kérdését szerettem volna körbejárni, mert mindenki attól retteg, hogy a külföldi multi elmegy innen, a pénzügyi befektető meg nem szeretne a hazájában átlagosan 0.1-2 %os kamat helyett a magyar 5%-os állampapírba befektetni. Erre az extra hozamra már szinte IMF garanciát is akar.
Szóval szerintem egyszer csak elkezdenek számolni és a valós országkockázattal a külföldi befektetők és a hazánkban megtelepedő multik ugyanazokat a feltételeket adják a dolgozóiknak, a lakosságnak, és itthon is megfizetik az az adót amit a székhelyük országában rendesen. Mert különben úgy érzem tényleg csak gyarmatnak néznek minket nem az UNIO egyik tagországának.
Ettől persze még nekünk is hatékonyabban kell dolgozni, a foglalkoztatást növelni kell és újragondolni a szociális ellátó rendszert.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.11.13 17:42

30 éve 15% nagyker, 15% kisker ár és hatósági fogyasztói ár volt engedélyezve, jelenleg 100% fölötti árréssel dolgozik a kereskedelem ( 100 Ft.-ért megveszi a multi a terméket visszakér 20% háttérkondiciót és kirakja 150-200 között a nem sajátmárkás és nem elsőáras vagy alapvető cuccot) a bejövő árrésből meg megtérül a nagy beruházás (hypermarket építése ) utána meg megy ki a lóvé amig áll az üzlet és felkel a nap... a banki kamatmarzs is kb 3 szorosa a németnek ( Hiteékamatok - betéti kamatok ) úgyhogy eléggé gyarmatnak néztek minket, dehát ez igy normális sajnos .

A korrupció és az adócsalás/elkerülés az ami rákos daganatként öli meg az országot !!!

Szóval egyetértek bár elkanyarodtunk a témától.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ORION70, 2010.11.13 14:50

Már korábban írtam, hogy a hazánkban működő multinacionális ill. hazai korábban monopolhelyzetben lévő cégek összeadhatnák mi pénzt kerestek Magyarországon az elmúlt 20 évben. Szerintem ezért is van csak szájelhúzó ejnyebejnye (senki sem vonult ki innen) mert a többség belátta, hogy a magyar birka rabszolgát (akik köz én is vagyok) már nem lehet tovább terhelni, s a szemükbe röhögéssel is le kell állni (trükkösen nyereséget kivonni a rendszerből), mert nem lesz vásárló, hitelfelvevő, csak egy rakás beteg ember.
Szóval, ha mindenki tisztességesen adózna, akkor mindenkinek kevesebbet kellene. A nokiásdobozos korrupció megszűnik akkor milliárdok maradnak a rendszerbe - hiszen bevallottan akár 40%-kal drágábbak voltak a munkák, hogy a leosztás meglegyen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.11.13 09:08

Mindez benne van a pakliban, akár optimisták is lehetünk , az erős forint viszont elég nagy gond mivel gyengíti az egyetlen húzóágazatot az exportot, és növeli az importot (azaz nem magyar munkaerő által készített terméket veszünk meg).Most éppen túl erős szerintem (persze nincs hitelem, úgyhogy nekem "könnyű" ezt mondani). A befektetőket rövidtávon sikerült elriasztani a kiszámíthatatlan és profitlikvidáló adópolitikával (majd kiheverik a sokkot és ráverik az árakra az adót ha lenyugszanak a politikusok a karácsonyi beigli elmajszolása után). A kikényszerített alacsony államháztartási hiány fékezi a fogyasztást és igy a termelést,növekedést,foglalkoztatást is. A világgazdaságban pedig a megmaradt melósokat hajtják jobban a cégek ezért a jobbak profitok, viszont újakat csak 3-4% növekedés után vesznek fel...

úgyhogy egyetértek veled , csak éppen kb. 2 évvel előrefutottál az események jóslásában...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html