Az előző napokat jellemző pesszimizmusnak a pénteki tengerentúli kereskedésben nyoma sem volt. A Dow Jones emelkedéssel végzett, köszönhetően a blue chipek remek teljesítményének. A több mint 4 százalékkal dráguló General Motors és az Alcoa mellett a McDonald's árfolyama ugrott meg. A gyorsétteremlánc erősödése mögött részben a Deutsche Bank állt, a bank részvényelemzője Jason West ugyanis a korábbi tartásról vételre javította a papírokra adott ajánlását. A felminősítés mellett a társaság pénteki tájékoztatása adott lökést a kurzusnak. A McDonald's májusi eladásai ugyanis világszerte tíz százalék körüli mértékben gyarapodtak a Shrek animációs produkció promóciós kampányához csatolt termékpaletta-bővülés és az európai egységekben bevezetett új nyári menüajánlatok eredményeként. 
 
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!