Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az ázsiai és a feltörekvő országok részvénytőzsdéi és devizái lelkesen erősödtek, a kötvénykockázatok enyhültek, miután a befektetők úgy látják, hogy az európai adósságproblémák nem lesznek lényeges hatással a régió nekilendült gazdaságaira. Spanyolország tegnap 3,5 milliárd euró értékben bocsátott ki 10 és 30 éves államkötvényeket az átlagosnál kedvezőbb hozammal. Az ajánlatok 2,45-szörösen haladták meg a felkínált papírok értékét. Az MSCI Asia Pacific Index 0,2 százalékkal emelkedett, amivel ezen a héten összesen 3,2 százalék pluszt szedett össze. Ezzel a december 4-ét megelőző hét óta a legjobb ötnapos periódusát zárta. A koreai von 13 hónapja nem erősödött annyit, mint az elmúlt héten, mivel az ország pénzügyminisztere szerint idén az öt százalékos tempót is meghaladhatja a GDP bővülése. A Shanghai Composite 0,2 százalékkal ment feljebb, a Hang Seng China Eneterprises index pedig 0,9 százalékkal ugrott meg - utóbbi a Hongkongban forgó kínai papírok mutatója. A tokiói Nikkei alig változott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!