Harmadával esett a Zwack-profit

A hat százalékkal 2,99 milliárd forintra mérséklődő, jövedéki adóval csökkentett árbevétel mellett harmadával alacsonyabb, 417 millió forintos üzemi, illetve azonos mértékben lemorzsolódó 378 millió forintos adózott első pénzügyi negyedéves eredményről számolt be a Zwack Unicum Nyrt.
Józsa Bernát, 2012. augusztus 6. hétfő, 17:55
Fotó: Napi.hu

A gyorsjelentés szerint a csökkenő belföldi értékesítésben a saját termelésű termékek forgalma csaknem 11 százalékkal csökkent éves összevetésben, míg összességében a minőségi termékeké 16, míg a kommersz portfólió bevétele csaknem 52 százalékkal csökkent.

A tarsaság számára legfontosabb prémium szegmensben a jelentés szerint a piachoz képest jó teljesítményt nyújt a Zwack (4 százalékos árbevétel csökkenés a piaci 8,2 százalékhoz képest), elsősorban az Unicum Szilva sikeres bevezetésének köszönhetóen.

A minőségi termékek számottevő árbevételcsökkenése nagyrészt a forgalomból időközben kivont termékekből (Fütyülős limonádé, illetve a robbanásra hajlamos Szánsavas Kalinka) ered.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK