Immáron harmadik napja emelkednek az európai részvényindexek, miután Franciaország is bejelentette, hogy 14 milliárd dollárnyi eurót szán a bankok megmentésére, az Amerikai Egyesült Államok pedig már a második gazdaságélénkítő-csomagot jelenti be, és az olajár is emelkedésnek indult. A francia bejelentés miatt a Societe Generale és a BNP Paribas részvényei 8 százalékot meghaladó mértékben emelkedtek. Az ABB 3,4 papírok 3,4 százalékkal drágultak, míg a Siemens 2,3 százalékos nyereséget hozott össze. A dráguló olaj miatt a Total értéke 3,5 százalékkal kúszott magasabbra, míg a Shell 2,9 százalékkal állt hétfői záróértéke felett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!