Egymás után harmadik napja gyengültek az ázsiai kontinens tőzsdéi: az MSCI Asian-Pacific térségi kompozit index 1,1 százalékot esett a nap folyamán, jórészt a bankszektor és a nyersanyagtermelők körüli aggodalmak hatására. A Nikkei 225 nem sokkal zárás előtt 1,8 százalékos mínuszban járt. A legnagyobb japán bank, a Mitsubishi UFJ részvényei 6,6 százalékot vesztettek értékükből, miután vállalati gyorsjelentés szerint a harmadik negyedéves profit 61 százalékkal csökkent. Tovább növelte a banki papírok iránti bizalmatlanságot, hogy a Sumimoto Mitsui pénzügyi csoport bejelentette, 4,2 milliárd dollár értékű tőkeemelésre készül, ezzel próbálva ellensúlyozni a rossz hiteleit. A nyersanyagtermelő cégek mélyrepülése elsősorban az ausztrál tőzsdéket juttatta nehéz helyzetbe. A világ legnagyobb bányavállalata (és egyben Ausztrália legnagyobb olajtermelője), a BHP 4,4 százalékot gyengült a Sydney-i tőzsdén. A japán Mitsubishi kereskedőház, amely szintén elsősorban nyersanyagok közvetítésével foglalkozik 8,9 százalékot zuhant. A recessziós félelmek a nyersanyagárak zuhanásában is megmutatkoznak. A térség többi piaca közül a szöuli Kospi 3,8 százalék mínuszban zárt, ugyanakkor a Hang Seng és a Shanghai Composite a kedvezőtlen környezet ellenére mérsékelt erősödést mutatott a nap folyamán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!