Harmadik napja olcsóbb az olaj

A nyersolaj árupiaci jegyzése csütörtökön már harmadik napja csökkent.
NAPI, 2010. szeptember 16. csütörtök, 10:38
Fotó:

Tovább csökkenhet az Egyesült Államok energiaéhsége - derült ki az EIA legújabb felméréséből, amelyben arra figyelmeztet, hogy az USA olaj-kereslete továbbra is alacsony maradhat. A BBC által idézett jelentés szerint a készletadatok az elmúlt időszakban tovább nőttek, ráadásul az utánpótlás is könnyebbé válik, hiszen a kanadai Enbrigde újra megnyitja a 670 millió hordó szállítókapacitású olajvezetékét az Egyesült Államok felé.

A WTI árfolyama közel 1 dollárral 75,25 dollárra, a Brent kőolajé több mint 40 centtel hordónként 79 dollár alá csökkent szerdán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK