Harmatgyenge a forint

A bankközi devizapiacon is érezteti hatását a részvénypiaci esés, amint a fejlett tőzsdékkel együtt a feltörekvő piacok is jelentős mínuszt érnek el, úgy gyengülnek ezen országok valutái is. A dollár ezalatt magára talált, és erősödött az euróval szemben.
NAPI Online, 2007. november 27. kedd, 09:50
Fotó:

Az eurót 258 forint közelében jegyezték kevéssel tíz előtt, szemben a tegnap esti 257,20 forinttal.

Az ING devizakereskedője elmondta, hogy az irány továbbra is attól függ elsősorban, hogy folytatódik-e a részvénypiaci zuhanás, ha igen, akkor az euró árfolyama könnyen átmehet a 258,20 forintos ellenállási szinten, és akkor már elérhető közelségben lesz a 259,50 forintos technikai szint is.

A hazai deviza mellett a zloty, a török líra és a dél-afrikai rand is veszített értékéből.

Mindeközben a dollár erősödött az euróval szemben, az árfolyam 1,4810-ig süllyedt, amiből 174,10 forintos dollárkurzus adódik, ez egy forinttal magasabb a hétfő esti 173,10-es árfolyamnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK