A forgalom - elsősorban a bankrészvénynek köszönhetően - a két ünnep közötti aktivitáshoz mértem magas volt, közel 24 milliárd forintnyi üzletet kötöttek. A blue chipek mindegyike a pozitív tartományban zárt, örömre leginkább az OTP tulajdonosainak volt okuk. Részvényük a kereskedés elején még alacsony forgalommal nem sokkal 8400 forint fölött cserélt gazdát, később azonban megélénkült a vételi oldal, és az árfolyam lendületesen emelkedni kezdett. A bankpapír több mint 16 milliárd forintos kötési összérték mellett kereken három százalékkal 8620 forintra drágult. Eredményesen telt a délután a Magyar Telekom és Richter befektetők számára is, előbbi 0,9 százalékkal 1072 forintra, utóbbi egy százalékkal 43 750 forintra erősödött. A vezető részvények közül a legkisebb nyereséget a Mol érte el, árfolyama 0,4 százalékkal 21 390 forintra emelkedett. A kisebb papírok közül nagyobb elmozdulást produkált a Pannonplast és a Fotex 2,7 illetve egy százalékos felértékelődéssel. A Synergon 0,6 a Danubius 0,8 százalékkal drágult, miközben a TVK 0,9 az Egis pedig 0,8 százalékkal lett olcsóbb. A nap vesztesei megközelítőleg másfél százalékos leértékelődéssel az Exbus és a BorsodChem voltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!