Három és fél havi mélyponton az arany ára

A hét eleji drágulás után csütörtökön három és fél havi mélypontra süllyedt az arany unciánkénti (31,1 gramm) ára Londonban. A nemesfém árfolyama 1162 dollárig esett délelőtt azonnali szállításra.
MTI, 2015. július 2. csütörtök, 11:53
Fotó: Reuters

Hétfőn még a biztonságos menedéket kereső befektetők vásárlásai 1188 dollár közelébe hajtották föl az arany árát. Szerdán a vártnál jobb makrogazdasági adatok érkeztek az Egyesült Államokból, az ADP kutatóintézet szerint 237 ezerrel bővült a foglalkoztatottság a nem mezőgazdasági ágazatokban júniusban, és javult az ISM beszerzésimenedzser-indexe. Ennek hatására erősödött a dollár - többek között az angol fonttal szemben is -, ez pedig rossz hír volt a dollárban denominált arany számára.

Az arany piacán már nem érződik a görög adósságválság, az árfolyamot elsősorban az amerikai adatok mozgatják - mondják a szakértők.

Kereskedők technikai elemzése szerint 1150 és 1136 dollárnál lehet komolyabb ellenállás az áresésben. Az arany árfolyama utoljára március közepén gyengült 1144 dollár alá. Ezután május 18-án tetőzött nem egészen 1233 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK