A reggeli nyitáskor még mindenki a szerdai amerikai megállapodásnak örült, ám később visszaütött az a hír, hogy leminősítés lehetőségére utaló negatív felülvizsgálat alá vette az Egyesült Államok hosszú futamidejű hazai és külső szuverén adósságának lehetséges legjobb, "AAA" szintű osztályzatát a Fitch Ratings - mondta a Napi.hu-nak Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője.

Ennek köszönhetően az dollár árfolyama az euróval szemben 1,3550-ről egyenletesen gyengült 1,3670-ig, miközben a forint az eurót követve a nap eleji gyengülést követően 295,8-ról egészen 294,1-ig erősödött. Jól látható trend volt a nap folyamán, hogy amíg a zloty-t eladták, addig a forintot vették, ennek is köszönhető a jelenlegi szint - mondta Csajbók, aki szerint azonban minden valószínűség szerint hamarosan visszapattan a forint és újra a 295 feletti szinteken kereskednek majd vele.

Délután háromnegyed ötkor egy dollár 215,2, egy font 347,5, egy svájci frank, míg a japán jen 2,1984 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!