Háromheti csúcson az arany ára

Háromheti csúcsra szökött föl az arany ára hétfőn. Piaci elemzők ezt azzal magyarázzák, hogy a befektetők biztos menedéket keresnek az ukrajnai feszültség ismételt növekedése láttán.
MTI-Eco, 2014. április 14. hétfő, 12:23
Fotó: Reuters

A nemesfémből egy uncia (31,1 gramm) 1329,70 dollárig drágult, ez tíz dollárral magasabb, mint a pénteki záróár. Az év eleje óta már több mint tíz százalékkal nőtt az arany ára.

A drágulás egyik oka, hogy Kelet-Ukrajnában az oroszpárti szeparatisták nem tettek eleget az ukrán kormány fölszólításának, és a hétfő reggeli határidőig nem ürítették ki az általuk elfoglalt hivatali épületeket.

A Commerzbank szakértői szerint az arany árát emellett még két tényező hajtotta föl: a részvénypiacok gyengülése és az a hír, hogy hosszabb ideig extrém alacsony marad az amerikai alapkamat. Az elemzők rövid távon az arany további drágulására számítanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK