Hárommilliárdos pozitív különbség az OTP-nél

Az OTP Bank Rt. közzétette tavalyi auditált, nem konszolidált IAS szerinti pénzügyi adatait, amelyekből kiderül, hogy a nemzetközi szabályok szerint még jobb (adó után 41,168 milliárdos) eredményt ért el, mint a magyar szabályok szerint. A különbség csaknem 2,8 milliárd forint, amelynek zöme az eltérő tartalékolási szabályoknak köszönhető. Megfigyelők szerint a konszolidált IAS szerinti adózott eredmény – amit a befektetők elsősorban figyelnek – megközelítheti a bűvös 50 milliárdos határt. Részletek a keddi NAPI Gazdaságban.
NAPI, 2002. május 27. hétfő, 23:59

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK