Hárommillió eurós veszteségre számítanak a Graphisoftnál

Kevés meglepetést tartogat a Graphisoft holnap megjelenő harmadik negyedéves tőzsdei gyorsjelentése, mert a BÉT mellett a frankfurti Neuer Marktra is bevezetett szoftvercég már október elején közzétette, hogy forgalma a harmadik negyedévben 6-7 százalékkal csökkent, s az idén - elsősorban egy 3-3,5 millió eurós befektetése leírása miatt - mintegy 3 millió euró veszteségre számít.
Korányi G. Tamás, 2001. november 13. kedd, 15:50
Fotó:

(Az év elején Bojár Gábor elnök-vezérigazgató még a tavalyi 4,3 millió eurós eredményt felülmúló profitot remélt 2001-től.)
A NAPI Befektető elemzői konszenzusa 2,832 millió eurós veszteség, ez az év végéig valószínűleg már nem nő tovább, és a cash flow helyzet is lényegesen jobban alakulhat. Lassan a befektetők optimizmusa is visszatér, az utóbbi egy hónapban 860 forintról 1150 forintig erősödött a másfél évvel ezelőtt még 6000-es szinten debütáló részvény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK