Hétfőn már kora reggel az egész régióra jellemző erősödés hatására, a pénteken még a 302-es szinthez közelítő forint árfolyam a 300-as szint alatt kezdte a hetet. A vártnál jobb, ismét az 50-es érték fölötti kínai PMI adat segítette a jobb hangulatot. Az adatok mellett a jó piaci hangulat anak is betudható volt, hogy a szír helyzet enyhült. Bár a katonai csapás majdnem biztosra vehető, de ennek időtartama korlátozott lehet, és nem valószínű egy elhúzódó konfliktus kialakulása - véli Bámli Károly a Commerzbank devizakereskedője. Ugyanakkor az amerikai piacok zárva tartása miatt kis forgalom jellemezte a piacot. A kis likviditás miatt az árfolyam egyszer leszúrt 299 közelébe az euróval, de a kereskedésben jellemzően 300 alatt vagy felett picivel forgott az euró értéke.

Kivárás jellemezte az euró/dollár keresztet is, így érdemben a dollárral szemben sem mozgott a forint. Este egy dollárért közel 228 forintot kellett fizetni, míg egy frank 244 forintot ért.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!