Az Államadósság Kezelő Központ jelentése szerint a túljegyzés ellenére is a meghirdetett mennyiség értékesítésére került csak sor, 5,3 százalékos átlaghozam mellett. Ez a hozamszint 26 bázisponttal alacsonyabb, mint a korábbi, március 4-iki aukción regisztrált, egyúttal 45 bázisponttal múlja alul az irányadó rátát. A szerdai másodpiaci állampapír-kereskedés során 5,23 százalékos hozam mellett értékesítették a pénzintézetek a 12 havi lejáratú dkj-ket.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!