Hasítanak az ingatlanalapok

Taroltak az ingatlanalapok az első három negyedévben, az első kilenc hónapban csaknem 280 milliárd forintnyi friss megtakarítást vonzottak - idézi a Világgazdaság cikkét az MTI.
Szepesi Anita, 2018. október 19. péntek, 07:52
Fotó: Unsplash

Az ingatlanalapok vagyona szeptember végén már 1377 milliárd forint volt, és az állomány hamarosan átlépheti az 1400 milliárd forintot a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) adatai szerint.

Az ország négy legnagyobb befektetési alapjából most már három ingatlanalap. Az Erste nyílt végű ingatlanalapjában 460 milliárd, az OTP-jében 363 milliárd, a Magyar Posta Takarék (MPT) ingatlanalap két sorozatában pedig összesen 205 milliárd forintnyi vagyont kezelnek.

A legnépszerűbb konstrukciók hozama azonban elég szerény, az Erste ingatlanalap az elmúlt évben 2,4, az MPT pedig csupán 1,7 százalékot emelkedett, a nagyok közül egyedül az őrzi a pénz az értékét, ennek hozama 3,56 százalékos volt az utóbbi 12 hónapban.

Fotó: Samuel Zeller/Unsplash.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK