Köszönhetően az arany iránt az alacsony kamatok miatt megnőtt keresletnek rekordszintre emelkedett a frankfurti tőzsde trezorjaiban tárolt fizikai arany mennyisége - írja a Wirtschaftsblatt című osztrák gazdasági lap online kiadása. A Deutsche Börse Commodities által kezelt Xetra Gold alap fizikai aranyfedezeteként tárolt nemesfém mennyisége átlépte a 100 tonnát, ez 70 százalékos növekedésnek felel meg az év eleje óta.

Az alap sajátossága, hogy tulajdonosai befektetésükért cserébe kérhetik, hogy a tőzsde fizikailag adja ki számukra az értékpapírjuk által megtestesített aranymennyiséget. Ennek keretében a Deutsche Börse közlése szerint 2007-es indulása óta összesen 4,5 tonna arany kiszállítására került eddig sor a befektetők részére. A frankfurti tőzsde által őrzött fizikai arany értéke jelenleg 3,8 milliárd euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!