Hatalmas aranyhegyen ül a német tőzsde

Az aranybefektetések iránt hatalmasra nőtt keresletet mutatja, hogy rekordnagyságúra nőtt a frankfurti tőzsde trezorjaiban tárolt fizikai arany mennyisége. A növekedés nagy része idén történt.
Napi.hu, 2016. szeptember 14. szerda, 12:48
Fotó: Reuters

Köszönhetően az arany iránt az alacsony kamatok miatt megnőtt keresletnek rekordszintre emelkedett a frankfurti tőzsde trezorjaiban tárolt fizikai arany mennyisége - írja a Wirtschaftsblatt című osztrák gazdasági lap online kiadása. A Deutsche Börse Commodities által kezelt Xetra Gold alap fizikai aranyfedezeteként tárolt nemesfém mennyisége átlépte a 100 tonnát, ez 70 százalékos növekedésnek felel meg az év eleje óta.

Az alap sajátossága, hogy tulajdonosai befektetésükért cserébe kérhetik, hogy a tőzsde fizikailag adja ki számukra az értékpapírjuk által megtestesített aranymennyiséget. Ennek keretében a Deutsche Börse közlése szerint 2007-es indulása óta összesen 4,5 tonna arany kiszállítására került eddig sor a befektetők részére. A frankfurti tőzsde által őrzött fizikai arany értéke jelenleg 3,8 milliárd euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Neduddgi_uncensored, 2016.09.14 14:39

Mellesleg légyszi ne írj vissza foldnyuzo, a veled folytatott vita olyan mint sajtreszelővel recskázni hogy klasszikust idézzek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Neduddgi_uncensored, 2016.09.14 14:37

@foldnyuzo: Ha el tudnád olvasni amit linkeltem akkor látnád hogy valaki tényleg fizikai aranyra akarta váltani a Xetrás ETF-jét (ami egy darab papír).
Megtagadta a Deutsche Bank (akié a Xetra Gold).
Senkinek fogalma nincs hogy ténylegesen mennyi fizikai aranya van ezeknek az alapoknak.
Mindenki tudja lassan hogy átbaszás a dolog, mindenki retteg hogy túl sokan akarnak fizikai aranyra váltani a papírt , mert akkor borul az egész.
Ezért született a cikk itt a Napin is a 700 tonna aranyról, meg ahonnan átvették, hogy nyugtassák a kedélyeket.
Gyakorlatilag a teljes nyugati bankrendszert és az őket kiszolgáló sajtót le lehetne csukni csalás/megtévesztésért.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.09.14 14:24

@Neduddgi_uncensored:
Aranya csak Putyinnak van igaz? Import alma helyet azt nyalogatják az oroszok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html