A Mol tegnap egy „Forward Start” jellegű, 450 millió euró összegű rulírozó hitelszerződést írt alá, amely 2010. október 1-től a 2,1 milliárd eurós hitel lejáratakor válik elérhetővé a társaság számára. A Forward Start hitel 18 hónapos futamidejű, és a MOL kérésére további hat hónappal meghosszabbítható. A tranzakció részeként az egy éven belül lejáró 2,1 milliárd eurós hitelszerződés alatt a jelenleg 1,6 Mrd euró le nem hívott keretből 600 millió euró törlésre kerül. A Forward Start tranzakció a The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd., az ING Bank N.V. és a KBC Bank NV koordinálásával jött létre - tájékoztatott a társaság. A Napi korábbi információi szerint a Mol folyamatosan tárgyalásokat folytat bankjaival hitelszerződéseinek megújításáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!