Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ír központi bank vezetője megnyugtatta a piacokat azzal, hogy kijelentette: az országnak szüksége van a mentőcsomagra, és igent mondhatnak rá, bár végleges döntés még nem született az ügyben.

A keddi nagy zuhanás után szárnyaltak az európai részvénypiacok, a főbb indexek közül az FTSE 100 1,3, a DAX 2, míg a CAC-40 szintén 2 százalékkal feljebb zárt.


A gépjárműgyártók papírjai erősödtek miután a General Motors sikeresen debütált az amerikai és a kanadai tőzsdén; nagyot ugrott a BMW, a Daimler, a Peugeot és a Renault is. Az Air France várakozáson felüli második negyedéves profitja kapcsán szárnyaltak az európai légitársaságok papírjai.

Erősítette a pozitív hangulatot, hogy az amerikai feldolgozóiparban a Philadelphiai Fed novemberi felmérése szerint jelentősen nőtt az optimizmus, az elemzők legnagyobb meglepetésére az index egy éves csúcsot ért el. A munkanélküli segélyt kérők száma is a vártnál kedvezőbben alakult a tengerentúlon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!