Hatalmas Telekom forgalom volt délelőtt

Nagyobb izgalmak nélkül zajlik a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, az index a reggeli állapothoz hasonlóan 40 pontos pluszban van. A forgalom is nagyon alacsony lenne, ha néhány osztalék előtti Telekom-kötés nem dobta volna meg.
NAPI, 2011. május 2. hétfő, 13:22
Fotó:

A távközlési papír ma forog utoljára a 2010-es, részvényenként 50 forintos osztalékra jogosító szelvénnyel, ennek tudható be, hogy három üzletben összesen 13,5 millió részvényt kötöttek át. Ez szokásos jelenség osztalékfizetés előtt - és után. A telekompapír árfolyama 606 forint, két forinttal alacsonyabb a péntekinél.

Az OTP forgalma nem éri el a kétmilliárd fointot (a Magyar Telekomé már kilencmilliárd felé közelít), a bankpapír 20 forintos pluszban 6340-en áll.

A Mol 24800 és 24900 között ingadozik, bár, ha érzékeny lenne az olajárra, vagy a szíriai eseményekre, akkor lehetne sokkal lejjebb is.

Nincsenek érdemi szereplők a Richter piacán sem, ehhez képest szépen emelkedik a gyógyszergyártó. Az utolsó kötés 37700 forinton, 1,26 százalékos pluszban született.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.05.02 13:41

Ha van eszed még ma eladod a telekomodat, mert rendszerint többet esik mint az osztalék, ráadásul az osztalékból az adót is levonják !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html