A legnagyobb olasz bankcsoport 2017 első negyedévében tervezi végrehajtani a 13 milliárd eurós részvénykibocsátást. A bevont tőke egyrészt segítheti a bank tőkehelyzetének javítását, 2019-re 12,5 százalék feletti mutatót (CET1) tűztek ki célul. Másrészt hozzájárulhat a bank 17,7 milliárd eurónyi nem teljesítő hitele leépítésének biztonságos finanszírozásához - írja a portfolio.hu.

Eközben gőzerővel halad a bank méretcsökkentése. A Pioneer alapkezelőt 3,55 milliárd euróért az Amundinak értékesítik,  a második legnagyobb lengyel banknak számító Pekaóban lévő 32,8 százalékos részesedést pedig a PZU biztosító és a lengyel állami pénzügyi alap, a PFR számára 10,6 milliárd zlotyért adják el.

Jean Pierre Mustier vezérigazgató szerint Európa egyik legvonzóbb bankjává szeretnék tenni az UniCreditet. Ezt a múltból örökölt nem teljesítő hitelek leírásával és a megfelelő profitabilitás helyreállításával szeretnék elérni.

A Morgan Stanley, a UBS, a BofA Merrill Lynch, a JP Morgan és a Mediobanca szervezheti a részvénykibocsátást, a nem teljesítő hitelek eladása pedig két entitáson keresztül zajlana, az egyiket a Fortress Investment Group a másikat pedig a Pimco menedzseli, az UniCredit pedig kisebbségi tulajdont tartana mindkettőben.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!