Közel 90 százalékkal nőtt a Business Telecom árbevétele az idei első negyedévben - derül ki a társaság gyorsjelentéséből. A január-márciusi időszakban 1,624 milliárd forintnyi bevételt könyvelhetett el a társaság a tavalyi 861 millió forint után. A növekedés jelentős része a jelentés szerint elsősorban az exportbevételek felfutásának volt köszönhető, ez 805 millió forinttal volt magasabb az egy évvel korábbinál.

A növekedés elsősorban a saját ötleten alapuló fejlesztésnek köszönhető, az Xprime márkanév alatt bevezetett termék sikeres nemzetközi értékesítésének. Az Xprime lényege, hogy az internet előfizetők reklámok megtekintéséért cserébe krediteket gyűjthetnek, s ezzel csökkenthetik internet előfizetési díjaikat.

Az üzemi tevékenység eredménye több, mint háromszorosára bővült, a 2013 azonos időszakában elért 208 millió forint után idén március végéig 684 millió forintos pluszt mutatott ki a társaság ezen a soron. Ezt csökkentette a pénzügyi műveletek mintegy 133 millió forintos vesztesége, így a cég mérleg szerinti eredménye 551 millió forint lett a tavalyi 61,6 millió forint után. A pénzügyi műveletek veszteségének jelentős részét, 97,5 millió forintot a fizetett kamatok tették ki.

A jelentés hírére fél százalékkal, 860 forintra drágultak a társaság részvényei a Budapesti Értéktőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!