Adózás előtt közel 6 milliárd euró, adózás után 6,2 milliárd euró lehet a bank vesztesége. A goodwill és más, immateriális tételek leírása nélkül 400 millió lenne a bank vesztesége július és szeptember között - tette közzé a pénzintézet, hozzátéve: biztosan csökkenteni fogják az osztalékot, de az is lehet, hogy felfüggesztik az osztalékfizetést. A piac nem örül a bejelentésnek, hiszen az elemzők 1 milliárd eurós nyereségre számítottak.

A tetemes veszteség az alábbi tételekből fog összejönni:  leírások a befektetési banki üzletágban,  leírások az értékesítésre szánt Postbank lakossági banki érdekeltségnél (az előbbi kettő összesen 5,8 milliárd euró),   600 millió eurós leírás a Deutsche Bank érdekeltségébe tartozó kínai Hua Xia Banknál valamint peres és más jogi várható ráfordításokra megképzett céltartalékok növelése 1,2 milliárd euróval.

A hír nem jó, arra számítok, hogy sokan kiábrándultak lesznek miatta - fogalmazott az alkalmazottaknak írt levelében John Cryan vezérigazgató, aki most azt tartja céljának, hogy elődjei rossz örökségét felszámolja, és normalizálja a bank menedzsmentjének viszonyát a csoport teljesítményével elégedetlen részvényesekkel.

A Reuters a múlt hónapban úgy értesült, költségcsökkentéseket is tervez a bank, amelynek keretében 23 ezer főtől, vagyis dolgozói közel negyedétől megszabadulna a csoport.
A bank október 29-én teheti közzé 2020-ig szóló stratégiai tervének megvalósítására vonatkozó új elképzeléseit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!