Határozatlan időre befagyasztottak egy ingatlanalapot

A német DWS Investment GmbH további intézkedésig felfüggesztette a db ImmoFlex nevű ingatlanalapja befektetési jegyeinek vételét és eladását - írja a FondsProfessionell.de.
Eidenpenz József, 2011. május 17. kedd, 09:42
Fotó:

A Napi Gazdaság keddi számának cikke

Az alapok alapja-formában működő konstrukció ugyanis vagyonának nagyobb részét tartja olyan befektetési jegyekben, amelyek forgalmazását szintén felfüggesztették, illetve felfüggesztésüket az utóbbi időben meghosszabbították, sőt közülük hármat végelszámolnak.

A befagyasztások következtében a db ImmoFlex likvid eszközei már nem elegendőek ahhoz, hogy eleget tegyen a visszaváltási igényeknek, illetve jelentős árengedménnyel kellene vagyonelemeit értékesítenie.

Németországban ugyanis a nyílt végű ingatlanalapokat is bevezették a tőzsdére, így felfüggesztésük esetén ott eladhatók, de többnyire csak nyomott áron.


A db ImmoFlex jelenleg 259 millió eurós vagyont kezel, portfóliója 14 ingatlanalap jegyeiből áll, amelyeken keresztül húsz országban 500 ingatlanban van részesedése - írják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK