Kedvezett a hangulat a forintnak csütörtökön, miután a tőkepiacoknak kellő lendületet adott a szerda esti váratlanul pozitív Wall Street-i zárás, és az IMF-fel folytatandó tárgyalásokkal kapcsolatos, zavarba ejtő nyilatkozatok keltette izgalom is elült. Az euró jegyzése 282,50 alá csökkent, úgy, hogy a nap elején a kurzus egészen egy forinttal lejjebb is megfordult. A hazai deviza 0,6 százalékos korrekciója mellett a zloty 0,5, a cseh korona 0,3 százalékot javított pozícióján.

A svájci frank feltartóztathatatlannak tűnő menetelése is megtorpant, 219 forint feletti szintekről 216,90-ig vonult vissza, míg az euróval szemben a reggeli órákban egy vártnál rosszabb munkaerőpiaci adat miatt elvesztett pozícióit a nap végére visszaszerezte, s 1,3040 körül forgott.

A dollár is olcsóbb lett, több mint 1 százalékkal olcsóbban, 221,90 forint alatt kereskedetek vele a nemzetközi devizapiacon. A zöldhasú a közös európai pénzzel szemben is veszített értékéből, a két deviza keresztje 0,6 százalékkal 1,2742-re emelkedett. Az elmúlt napok kedvezőtlen makroadati után a dolláron még az sem igazán segített, hogy csütörtökön a vártnál kedvezőbb álláspiaci helyzetről szóló beszámolót publikáltak Washingtonban.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!