A BÉT 23 750 pont közelében tetőző indexét leginkább befolyásoló négy papír közül három sokáig szinte fej-fej mellett haladt, ám a Richter ezúttal lemaradt. A gyógyszergyártó napközben határozott trend nélkül mozgó részvényei 0,4 százalékkal 39 850 forintra erősödtek, miközben a legjobban teljesítő blue chip, a Mol több mint 2 százalékkal 22 190 forintra drágult. Ahogyan az olajpapír, úgy az OTP és a Magyar Telekom is szinte folyamatosan erősödött, az előbbi 1,3 százalékkal 7960 forintra, míg az utóbb 1,1 százalékkal 996-ra. A kisebb súlyú papírok között a Richter szektortársa a nagyokéval összemérhető teljesítményt nyújtott: az Egis 1,2 százalékkal 26 700 forintra drágult. A BorsodChem kimaradt az emelkedésből, kurzusa mindössze 0,1 százalékkal erősödött. Az áramszolgáltatók között az Émász záróára megegyezett a szerdaival, az Elmű ugyanakkor magasabb sebességi fokozatba kapcsolva 3,6 százalékkal 31 500 forintig száguldott. Az FHB közel fél százalékkal ért többet zárásban az egy nappal korábbinál, míg a Fotex hasonló nagyságú, ám ellentétes irányú elmozdulást produkált. A techszektor is vegyes képet mutatott: az econet.hu 1,3, valamint a Synergon 2,9 százalékos drágulásával szemben a Freesoft stagnált, a Graphisoft pedig 0,9 százalékot veszített.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!