Hatéves csúcson a Dow

A kedvező vállalati negyedéves adatok nyomán napközben csúcsot döntött a Dow Jones ipari átlag és az S&P–500-as index is.
Kovács Balázs, 2006. április 21. péntek, 07:50
Fotó:

A Dow 0,6 százalékkal 11 343 pontig, az S&P 500 0,1 százalékkal 1 311 pontig emelkedett, miközben a Nasdaq 0,4 százalékkal 2 362 pontig korrigált.

A General Motors bár zsinórban hatodik veszteséges negyedévéről számolt be, az eredmény jóval kedvezőbb lett a vártnál, így az autógyártó részvényei lendületesen drágultak, nap végén tíz százalékos pluszban álltak. Velük tartottak a kellemes profitmeglepetéssel előrukkoló Bank of America, az Altria, az Apple és a Nokia papírjai is.

Az eBay részvényei közel kilenc százalékkal zuhantak, az online aukciós ház apadó nyeresége és több elemző által konzervatívnak minősített prognózisa csalódást okozott a piacon. Az olajpapírok szintén lejtőre kerültek, miután az energiahordozó jegyzése a korábbi, 74 dollár feletti rekordszintről lefelé korrigált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK