A Dow Jones 2,88 ponttal, 11 642,65 pontra emelkedett; a Standars & Poor's 500-as indexe 2,29 ponttal 1322,85 pontra, a Nasdaq pedig 17,51 ponttal 2320,74 pontra csökkent. A Dow Jones már csak 80 ponttal marad el a 2000 január 14-én elért történelmi csúcstól. Az index legnagyobb előrelépője a General Motors volt: a világ - árbevétel tekintetében és egyelőre - legnagyobb autógyártója bejelentette, hogy előrelépést ért el a szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokon a tervezett leépítések ügyében. A tőzsde a 4 százalékos árfolyamemelkedéssel honorálta a sikereket. A Fed menetrendszerű kamatemelése (az alapkamat 25 bázisponttal 5 százalékra emelkedett) a szélesebb merítésű S&P indexben érzékeltette hatását. Nem zárt nagy napot a technológiai szektor sem, amelyben a Cisco és a Dell várakozásoktól elmaradó negyedéves eredményei hatottak negatívan.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!